Per Kristian Skulberg som ny preses i Norsk Arkeologisk Selskap

Norsk Arkeologisk Selskap ble stiftet i 1936 med overbevisningen at arkeologien kunne være med å hvelve en høyere himmel over folks hverdag. Selskapets formål er å spre kunnskap om fortiden og fornminner, samt støtte arkeologisk forskning.

- Arkeologiske funn er håndfaste ting som fleste synes er svært spennende, sier Skulberg. Det gjelder både tingen selv og hva tingen, bygningen eller innretning har betydd da den var i bruk.

- Arkeologien viser oss de verdener og de samfunn som en gang var og bidrar til tankevekkende perspektiver på forståelsen av egen tid og virkelighet, understreker Skulberg.

Han er bekymret for det naturtapet og det kulturarvtapet vi ser i dag i vårt eget land. Ved å hjelpe folk til å se verdien i vår naturarv og kulturarv blir vi bedre til å kunne ta vare på de verdiene vi har både lokalt og nasjonalt. Arkeologifeltet kan være et virksomt startsted både for unge og gamle.

Foreningen er åpen for alle og består i dag av ca. 500 medlemmer som deler interessen for arkeologi og kulturarv og er en møteplass for arkeologer, forskere, studenter og den interesserte allmennhet. Dette skjer gjennom turer, foredrag og andre arrangementer. Tidsskriftet Viking utgis årlig og selskapet støtter arkeologisk forskning i inn- og utland gjennom Arkeologisk fond.

I tillegg til å ha vært statssekretær i Miljøverndepartementet og Kulturdepartementet har Skulberg lang fartstid innen feltet i styrene for Statens kulturminneråd, Eidsvoll 1814, Preus museum, Norsk Kulturarv, Norsk Folkemuseum og de siste syv år i styret i arkeologiselskapet.

Norsk Arkeologisk Selskap har til hensikt å bli mer synlige på det fagpolitiske feltet, fordi det er nødvendig for å få til en bedre kulturarvforvaltning, hevder den nye lederen.

“Arkeologien viser oss de verdener og de samfunn som en gang var og bidrar til tankevekkende perspektiver på forståelsen av egen tid og virkelighet”

— Per Kristian Skulberg

Forrige
Forrige

Snuoperasjon ved historisk helleristingsfelt

Neste
Neste

Helleristningsfeltet i Vingen - uttalelse fra Norsk Arkeologisk Selskap og Fortidsminneforeningen